Hirdetés

A Motorola Razr hajtogatós kijelzője sem tökéletes



|

Az egyik tesztelői példány paneljén hatalmas légbuborékok jelentek meg, és szamárfülesedni kezdett. A jelek szerint még nincs itt a minden szemnpontból tökéletes hajtogatós mobilok ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, bármennyire is újszerűek a hajtogatható kijelzővel szerelt mobilok, a technológia még egyáltalán nem számít bombabiztosnak. A Galaxy Fold tavalyi kálváriája már jól ismert mindenki előtt, de az év végi újrakiadás után nem sokkal bemutatott, átalakított dizájnt és állítólag újfajta technológiát használó Galaxy Z Flip esetében is kiderült, hogy eléggé kesztyűs kézzel kell vele bánni. Viszont nem csak a Samsungnál jelentkeztek efféle gikszerek, a Motorola Razr sem páncélos hajtogatós mobilt fejlesztett a jelek szerint.

Hirdetés

Már volt egy érdekes tesztelői kör a telefonnal, amikor élő adásban használtak egy "összehajtó gépet": a CNET által lezavart stressztesztben 27 ezer összecsukás után elpusztult a készülék. Itt még viszonylag engedékeny volt a közvélemény, mondván, a durva gépi csapkodás azért jóval keményebb próbatétel a telefonnak annál, ahogy valójában, kézzel nyitjuk és csukjuk a mobilt.

"Ej, buborék, buborék!"

Az viszont már kellemetlenebb, hogy az Imputmag tesztelői (akik semmiféle extremitást nem követtek el, csupán használták a készüléket) néhány kellemetlen jelenségre hívták fel a figyelmet. Azt tapasztalták, hogy néhány hét után a hajtás vonalában a kijelző felső rétege alá bekúszott egy levegőbuborék, ami egyre nagyobbra hízott. Ezt állítólag nem is a hajtogatás okozta, hanem az, hogy a mobilt zsebben hordták, ezért valószínűleg a hőhatás lehet a ludas.

Raymond Wong, az Imputmag munkatársa szerint nem sokkal ezután a kijelző középső csíkja már úgy nézett ki, mintha valaki egy olcsó védőfóliát ragasztott volna kontár módon egy hagyományos mobilpanelre. Ráadásul a buborék mentén a széleken ez a felső réteg elkezdett óvatosan felpöndörödni, mint egy sokat használt füzet sarka.

A hajtással máshol is gondok vannak

Időközben egyébként a Galaxy Z Flip egyes példányainál is előjöttek hasonló hibák. Egy Amir nevű Twitter felhasználó fotón mutatta meg a Razr-hoz hasonló hibát a Samsung készülékén:

"Kinyitottam a dobozt, lehúztam a védőfóliát, aztán összecsuktam a mobilt, ahogy azt kell, hiszen ezért összecsukható ugyebár, és ez történt. Egy reccsenést is hallottam közben. A hideg időjárás lehet az oka?" - írja a kép mellett Amir.

Egyelőre tehát úgy tűnik, nincs száz százalékosan hibamentes hajtogathatós készülék a piacon, és ez most ráadásul elég barokkosan cizellált túlzás. Látható, hogy a gyártók képesek meghajlítani a paneleket, de a jelek szerint ezt még nem lehet bombabiztosan mindennapi használatra alkalmassá tenni. Azt persze nem tudni, hogy akár a Razr, akár a Z Flip esetében mekkora a meghibásodások aránya és mit mondanak ezekre a gyártók, de az tény, hogy akár egyetlen interneten terjedő eset is elég hangos lehet ahhoz, hogy belefulladjon a még szinte el sem indult hajtogatós piac.

Ti mit gondoltok? Elszigetelt esetekről van szó, és nem ennyire rossz a helyzet? Vagy tényleg még sokat kell fejlődnie a hajtogatós kijelzős mobiloknak a tömeggyártáshoz? Jöhetnek a kommentek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.