Hirdetés

A Motorola Razr hajlítható kijelzője is furcsán viselkedhet



|

Bár az első generációs Galaxy Foldhoz hasonló baleseteket nem produkál, de púposodik a hajtásnál, ráadásul nagyon érzékeny.

Hirdetés

Kissé döcögősen indulnak a hajlítható kijelzős eszközök: a Samsung Galaxy Fold első szériájának meghibásodásai elég nagy blamázsként vonultak be a tech-történelembe, de most úgy tűnik, a Motorola Razr hajtogatható paneljével is akadhatnak gondok. A gyártó szerint mindez egyelőre a "belefér" kategóriába tartozik, mivel konkrét meghibásodásról nincs szó, de azért érdemes tudni néhány dolgot, mielőtt valaki ezt az újszerű flipes mobilt választja.

Hirdetés

Ugyan az amerikai boltokban is csak február 14-étől lehet megtalálni a 2000-es évek összecsukhatós mobiljait a hajlítható kijelzővel ötvöző modellt, az előrendelés már elindult, és a Motorola egy olyan videós kampányt körített mellé, ami az első tesztelői véleményeken alapul, és a jelek szerint igyekszik megelőzni a negatív vásárlói visszajelzéseket. A videókban tanácsokat adnak arra, hogyan kell kezelni a panelt, és a tippek között megjelenik az is, miszerint a hajlítható kijelző sajátosságai miatt "dudorok és göröngyök" (eredeti nyelvezetben "bumps and lumps") jelenhetnek meg rajta, ami normális jelenség.

Jó kérdés, ez pontosan mit jelenthet - valószínűleg arról van szó, hogy a hajtási él környéke teljesen kinyitott állapotban sem lesz egyenes, hanem érezhető lesz egyfajta hupli - épp az alatta levő megerősített zsanér miatt. A gyártó valószínűleg azt szeretné elkerülni, hogy a vásárlók lépten-nyomon arról posztoljanak, hogy az új Razr kijelzője hibás. Nem baj, ha inkább még vásárlás előtt tényként rögzül bennük, miszerint ez a hajtási egyenetlenség a technológia alapvető jellemzője.

A többi tanács főleg azt érinti, miként töröljünk le gyorsan mindenféle nedvességet száraz ruhával a kijelzőről, valamint vigyázzunk az éles tárgyakkal, ami azt vetíti előre, hogy egyrészt az új mobil nem lesz vízálló, másrészt tényleg elég sérülékeny a hajlítható kijelző. Azt mondjuk csak remélni merjük, hogy kinyitva senki nem teszi zsebre vagy a táska mélyére (ahol kiéhezve várja három toll, egy körömcsipesz, egy kisbicska, egy bornyitó és a karikán csörgő kulcsok). Ezután viszont már rettentően kíváncsiak vagyunk, mit villant majd a Samsung Galaxy Z Flip, amelynek hajlítható kijelzőjén állítólag egy rétegnyi hajlékony üveg is található extra védelemként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.