Hirdetés

Gyerekekkel társalog az 1500 dolláros Moxie robot



|

1500 dollárba kerül a Moxie nevű robot, ami nem csak beszélget a gyerekekkel, tanulni is segítene nekik.

Hirdetés

A kaliforniai Embodied nevű startup előállt egy új robottal, amit gyerekeknek talált ki. Ennek a neve Moxie, és úgy tervezték, hogy a gyerekek társa legyen: hallgassa őket, reagáljon rájuk, megismerje az embereket. Az 5-10 éveseknek szánt robot szeretne a tanulásban is segíteni. Az 1500 dolláros termékhez (amin felül havi 60 dolláros előfizetés is kell) 41 millió dolláros tőkét szedett össze a cég, többek között az Amazontól, az Inteltől, a Sonytól és a Toyotától. 

Hirdetés

A Moxie képes feldolgozni és reagálni a beszédre, szemkontaktust is tart, és arckifejezéseket mutat. A gyerekek emocionális és kognitív fejlődését is próbálja segíteni, bár a kritikusok szerint ilyen feladatokat nem robotokra kellene bízni. 

A Moxie próbál barátságot, empátiát vagy hasonló érzelmeket gyakoroltatni a gyerekekkel, vagy épp rajzolásra, olvasásra, meditációra rávenni őket, és idővel a célokat is személyre szabja, a tartalmakkal együtt. A rendszer által mért fejlődést egy appon belül mutatja, bármennyire is furcsa ezt hallani. A cég mentornak tartja a robotot, ami önbizalmat ad és közösségi képességek fejlesztését segíti - itt viszont megint felmerül az az egyre égetőbb kérdés, hogy mindezt mennyire jó ötlet a szülőknek robotokra és kijelzőkre bízni... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.