Hirdetés

Mozgolódás van a legnépszerűbb netes böngészők toplistáján



|

Azért a legnépszerűbb böngésző még mindig maradt a régi, de változnak a szokások. És merre jár az Edge?

Hirdetés

A legújabb felmérések alapján a Google Chrome piacvezető pozíciója továbbra is megkérdőjelezhetetlen. A Google böngészőjét az Atlas VPN, a GlobalStates és az InternetWorldStats adatai szerint jelenleg több mint 3,3 milliárdan veszik igénybe világszerte, többen mint a legnagyobb versenytársak böngészőit összesen.

A Chrome népszerűsége mellett viszont jelentős a Safari növekedése, ami a piac második leggyakrabban használt böngészőjeként jelentős mérföldkövet ért el a felhasználószámot illetően.

Az Atlas VPN kutatása alapján a Chrome egyik legnagyobb erőssége, hogy a Google több, egymással szorosan összekapcsolódó applikációt kínál a felhasználóknak. A YouTube, a Google Drive és a Maps használata pedig sok embert motivál arra, hogy letöltse, majd elkezdje használni a Chrome-ot. A Chrome a 2022 májusi kimutatások szerint a böngészők piacának több mint 64 százalékát uralja, összesen több mint 3,3 milliárd felhasználóval.

Hirdetés

A piac második legjelentősebb szereplője a Safari, amely elérte az 1 milliárd aktív felhasználót, és 19 százalékos piaci részesedéssel bír. Az Apple terméke cseppet sem meglepő módon az elsődleges választás azok körében, akik iPhone-t, iPadet vagy Macet használnak, nem utolsósorban a biztonsági beállításainak és szigorú adatvédelmének köszönhetően.

A böngészők versenyében a harmadik helyezett a Microsoft Edge közel 4 százalékos részesedéssel és 212 millió felhasználóval, a negyedik pedig a Firefox, valamivel több mint 3 százalékkal és 179 millió felhasználóval. Előbbivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a windowsos eszközökön alapbeállításként ezt a böngészőt érik el a felhasználók, a Firefoxot pedig a legtöbben a biztonsági beállítások miatt választják. Az eddig felsoroltakon túl jelentősebb piaci szereplőnek tekinthető még a Samsung Internet közel 3 százalékos részesedéssel, közel 150 millió aktív felhasználóval.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.