Hirdetés

Androidra és Windowsra is hozott VPN appot a Mozilla



|

Egyelőre béta állapotú a Mozilla dedikált VPN alkalmazása, amelynek használatához meghívó is kell.

Hirdetés

A népszerű Firefox böngésző mögött álló Mozilla elhozta a saját VPN-szolgáltatását az Android és a Windows 10 rendszerekre, méghozzá önálló app formájában. Az app viszont jelenleg béta állapotú, a használatához pedig meghívó is szükséges. Erre jelentkezni kell, és aki kap egy meghívót, az havi 4,99 dollárért élvezheti a szolgáltatást. Cserébe a Mozilla azt ígéri, hogy nem naplózza a hálózati forgalmat és a böngészési előzményeket a felhasználóknál. 

Hirdetés

A VPN egy új Wireguard protokollt használ, aminek hála elvileg gyorsabb és biztonságosabb, mint az OpenVPN-hez hasonló szabványok. A Mozilla szerint az app segítségével egyszerre 5 eszköz lesz használható, és több mint 30 ország szervereiből lehet válogatni. 

Tavaly szeptemberben egy Firefox-hoz készített VPN-nel nyitott a Mozilla Amerikában, azóta pedig köztudott volt, hogy további régiókban és platformokon is szerette volna elérhetővé tenni a szolgáltatását. Azt még nem tudni, hogy legközelebb mely piacokon újít vele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.