Hirdetés

Azonnal frissíteni kell a Firefoxot!



|

Nagyon komoly sérülékenység van a Mozilla böngészőjében, amin keresztül a támadók szoftvereket telepíthetnek a gyanútlan felhasználók gépeire.

Hirdetés

Nem a Firefox a legnépszerűbb böngésző a világon, de a jelek szerint a hackereket ennek ellenére is nagyon érdekli. A Mozilla arra figyelmeztetett nemrég, hogy azonnal frissíteni kell a böngészőjét, abban ugyanis nagyon komoly sérülékenységet találtak a szakemberek. Ezen keresztül a támadók szoftvereket telepíthetnek a gyanútlan felhasználók gépeire. Ahhoz pedig, hogy pórul járjunk, igazából semmi különlegeset nem kell csinálnunk, elég csak úgy simán internetezni. 

Hirdetés

Az azonnali frissítés azért bír jelentőséggel, mert a Mozilla szerint a hackerek jelenleg is aktívan visszaélnek a biztonsági réssel, célzott támadásokat hajtanak végre, kihasználva a hibában rejlő lehetőségeket. 

Vagyis ezúttal anélkül válhatunk az áldozatukká, hogy veszélyes linkre kattintanánk, vagy kétes megbízhatóságú portálról töltenénk le valamit. Már azáltal is veszélynek tesszük ki gépünket, ha normál módon böngészünk. Szerencsére hamar elkészült a javítás, így aki frissíti a Firefoxot, az a következő biztonsági rés felfedezéséig biztonságban érezheti magát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.