Hirdetés

Elrejti az engedélykérő értesítéseket a Firefox



|

A Firefox böngésző ezentúl elrejti a felugró, spamszerű értesítéseket, amelyek engedélyeket kérnek.

Hirdetés

Az elmúlt pár évben majdnem weboldal elkezdte használni azokat a sokszor idegesítő felugró értesítéseket, amelyek segítségével feliratkozhatunk különféle értesítésekre, hogy a böngésző jelezzen, amikor új tartalom érhető el az adott helyet. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon az emberek többségét ez nem érdekli, és a nem lehetőségre nyomnak. Így gondolják a Mozilla szakemberei, alapos kutatások után. Éppen ezért eldöntötték, hogy megoldják a spamszerű felugró engedélykérések problémáját, és a Firefox jövőbeli verziói alapból elrejtik majd ezeket. 

A 2020. januárjában érkező Firefox 72 már felhasználói beavatkozást igényel ahhoz, hogy a szoftver effajta engedélykéréseket jeleníthessen meg. 

Az új Firefox böngészővel többé semmilyen oldalon nem ugrik fel értesítésekre vonatkozó kérés vagy ajánlat. Ennek előhozatalához a címsorban lévő chat ikonra kell majd kattintani. A funkció igen hasznosnak bizonyulhat, sokan akár csak emiatt átváltanának a Chrome-ról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.