Hirdetés

Müller Cecília senkinek nem oszt e-mailben ingyenes védőfelszerelést



|

Nem szabad arra a levélre kattintani, amelyben a leírás szerint Müller Cecília ingyen védőfelszerelést ad a járvány ellen - csalók próbálnak visszaélni a helyzettel.

Hirdetés

A napokban újabb adathalász e-mail kezdett terjedni a magyarországi felhasználók körében. Ezúttal valakik az országos tisztifőorvos nevével próbálnak visszaélni. Az e-mail Müller Cecília nevében azt állítja, hogy ingyenes védőfelszerelés jár a koronavírusjárvány ellen minden magyar vállalatnak. Ehhez a szövegezés szerint csak a mellékelt űrlapra kell rányomni, és azt kitölteni. Nagyon fontos, hogy véletlen se kattintson rá senki, a levél csatolmánya kártevőt terjeszt, csalásról van szó. Senki sem ad ingyenes védőfelszerelést (főleg nem ilyen formában). 

Hirdetés

A szemfülesebbeknek persze gyorsan feltűnhet, hogy csalásról van szó. A levél feltehetően gépi fordítással készült, a támadók külföldiek lehetnek. Erre utal a borzasztó helyesírás és a magyartalan fogalmazás, ragozás, de a megszólítás és a szóhasználat sem jellemző hivatalos levelekre. 

Az idézett intézmény nevét sem tudták jól leírni, illetve e-mail-címben sincs ékezet, valamint logikailag is elképzelhetetlen, hogy a tisztifőorvos kezelne ezernyi kérelmet. Az elköszönés pedig szintén nem passzol a levélbe, amit szerkesztőségünk tagjai közül is megkaptak páran. A Nemzeti Nyomozó Iroda már elindította a nyomozást a hamis levelek ügyében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.