Hirdetés

Musk szavaztatja az embereket, hogy feloldják-e az összes letiltott Twitter-fiókot



|

Mindenki amnesztiát kaphat, aki nem szegte meg a törvényeket, miközben állítólag sikerült visszafogni a platformon tapasztalható gyűlöletbeszédet.

Hirdetés

A nagyobb szólásszabadságot hirdető új tulajdonos, Elon Musk színre lépésével adta magát a kérdés, hogy mi lesz a korábbi vezetés által bannolt fiókok sorsa, az élen Donald Trumpéval, akit a Capitolium tavalyi ostromában játszott felbujtó szerepe miatt száműztek gyakorlatilag a teljes mainstream közösségi médiából.  

Habár Musk korábban azt ígérte, hogy egy később felálló moderációs tanács véleményét is kikérik majd az ilyen horderejű döntések előtt, végül simán csak megszavaztatta a követőit, akik 51%-os többséggel el is érték Trump visszatérését. Most pedig itt az újabb voks, ezúttal a tömeges amnesztiáról.

Hirdetés

A milliárdos még szerdán írta ki a szavazást, amely a következőképp szól: "A Twitternek általános amnesztiát kellene adnia a felfüggesztett fiókoknak, amennyiben nem sértették meg a törvényt vagy nem spammeltek kirívóan?". Cikkünk írásakor még 6 óra van a befejezésig, de aligha kérdés a végeredmény, az "Igen"-ek aránya ugyanis 70% felett áll.

Azt persze semmi nem garantálja, hogy Musk követni is fogja a nép akaratát, de a Trump-sztori fényében nincs okunk mást feltételezni. Pláne, hogy nem az ingatlanmágnásból lett elnök az egyetlen visszaengedett felhasználó, az utóbbi időben például az antiszemita botrányba keveredett Kanye West és a woke-körökben sokat kritizált professzor, Jordan Peterson is zöld utat kapott a tweetelésre.

Eközben pedig Musk azzal is eldicsekedett, hogy sikerült a harmadára csökkenteniük a gyűlöletbeszéd érzékelhetőségét a közösségi oldalon. A milliárdos szerint az októberben mért csúcsérték 50%-áért mindössze 1500 trollfiók felelt, amelyek ipari mennyiségben ontották az ilyen tartalmakat. A megoldás végül az lett, hogy lecsökkentették a napi maximális tweetek számát, Musk megfogalmazását idézve ugyanis a korábbi plafont csak egy "metamfetamin hatása alatt álló gyorsíró" tudta volna elérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.