Hirdetés

Extra biztonsági ellenőrzésekkel készül az MWC 2020



|

Több gyártó eleve le is mondta a megjelenését a Mobile World Congress eseményeiről, de a szervezők igyekeznek megvédeni azokat, akik mégis Barcelonába utaznak február végén.

Hirdetés

Mindamellett, hogy egy világméretű járvány soha nem jön jól, a technológiai iparnak kifejezetten erősen betesz a mostani koronavírus. Mivel Kínából indult, ezért már számszerűsítve is látszik, hogy több ott gyártott eszköz ellátásában fennakadások várhatóak, emellett pedig esélyesen visszaveti a Távol-Keletről rendelt áruk forgalmát is annak ellenére, hogy a szakértők és a hatóságok szerint a vírus csak emberről emberre terjed, egy több napos vagy hetes szállítás alatt bármilyen csomagban elpusztul. A vírus ráadásul pont a mobilpiac nagy évnyitó eseménye, a Mobile World Congress előtt kezdett el "kiszabadulni" a nagyvilágba, márpedig a mobilos cégek ezer szállal kötődnek Kínához.

Hirdetés

Amit már most tudunk, hogy az LG, az NVIDIA és az Ericsson egyáltalán nem lesz jelen Barcelonában, de a ZTE és a Samsung is "csökkentett jelenléttel" készül. Persze ettől még nagyon sok gyártó és még több érdeklődő, újságíró, szakértő, vlogger és ki tudja, még milyen minőségben érkező látogató lesz jelen, ezért a rendezvényt szervező GSMA vezérigazgatója, John Hoffman közleményben jelezte, milyen extra biztonsági intézkedésekkel kell számolnia azoknak, akik személyesen szeretnének jelen lenni:

  • Azok, akik Kína Hupej régiójából (tehát a vírus által leginkább érintett területről) érkeznek, nem léphetnek be az MWC-re.
  • Mindenkinek, aki korábban Kínában járt, bizonyítania kell, hogy az MWC-t megelőző 14 napon belül nem volt az országban. Ezt például lepecsételt útlevéllel vagy egészségügyi igazolással fogadják el.
  • Belépéskor megmérik a látogatók testhőmérsékletét.
  • Minden résztvevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nem került kapcsolatba semmilyen fertőzött személlyel.

Nos, első látásra azért ez a védelem nem egy helyen lyukas. Az útlevél alapú ellenőrzésen is sokféleképpen átcsúszhat bárki, ráadásul fertőzöttek már nem csak Hupej tartományban vannak, hanem Kínában többfelé, sőt lassan világszerte több városban is. A testhőmérséklet a lappangási időszak alatt nem emelkedik érezhetően, és pont a lappangási időszak miatt hiába bizonygatja bárki, hogy nem került kapcsolatba fertőzöttel, ezt ő maga nem tudhatja biztosan. Szóval csak remélni merjük, hogy az MWC-re később nem úgy emlékszik majd a történelem, mint a koronavírus európai előretolt helyőrségére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.