Hirdetés

Máris van két újabb fontos MWC-s kilépő, az Intel és a Vivo



|

Lassan komolyan kíváncsiak leszünk, megtartják-e egyáltalán a Mobile World Congress-t.

Hirdetés

A koronavírus miatti elővigyázatosságból egyre több gyártó dönt úgy, hogy kihagyja a február végén induló Mobile World Congress-t. Mostanában már naponta többször is írunk valamilyen visszakozóról: az eddigi listán ott az LG, az NVIDIA, az Ericsson és az Amazon, tegnap pedig a Sony adott ki közleményt arról, hogy Barcelona helyett a YouTube-on, virtuális sajtóesemény keretében mutatják be legújabb telefonjaikat. A teljes lemondást választók mellett többen, így például a Samsung és a ZTE is csak csökkentett létszámban lesznek jelen a kiállításon. Most pedig jöjjenek a mai bejelentések.

Hirdetés

Elsőként az Intel nyilatkozott arról, hogy bármennyire is fontos számára az évenkénti MWC, a munkatársak, partnerek és minden érdeklődő védelme és az elővigyázatosság miatt kénytelen kihagyni az eseményt. A gyártó elvileg nem jelentett volna be semmilyen konkrét mobilos terméket, de több partner előadásán felbukkant volna különféle technológiák szállítójaként, és szakmai standdal is készült.

Szintén lemondta teljes kitelepülését a Vivo, pedig a cég egy kifejezetten különleges készülék bemutatóját tervezte: az Apex 2020 mobil 48 megapixeles hátoldali főkamerája ugyanis egy gimbal rendszerű stabilizátorral ellátott megoldást kap, ráadásul emellett még 7,5x optikai zoomra is képes. Sokan várták kíváncsian, hogy sikerült egy ilyen egységet belepasszírozni egy telefon vékony készülékházába - azt egyelőre nem is tudni, hogy ezután mikor kerül sor a mobil bejelentésére.

A távolmaradás mellett döntött egyébként a japán NTT Docomo is, ezzel megvan az első távközlési szolgáltató is, amely a koronavírus miatt kihagyja az idei MWC-t. A cikk írása közben kaptunk közleményt arról, hogy a TCL Communication is részlegesen visszakozik, és az új Alcatel mobilokat ugyan bemutatják a helyszínen, de a hivatalos sajtóeseményt törlik.

Jó kérdés, az egyre növekvő számú lemondó miatt mikor jöhet el az a pont, amikor a kiállítást szervező GSMA lefújja az egész rendezvényt - ha egyáltalán lesz ilyen. Amennyiben meglépik, az viszont minden bizonnyal anyagilag és presztízs szintjén is erős pofára esést jelent majd - igaz, az eddig összegyűlt fontos távolmaradók miatt már így is elég foghíjas lesz a kínálat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.