Hirdetés

Nagy a baj a Google Pixel 4 fejlett arcfelismerőjével



|

Csukott szemmel is feloldja a zárolást a Pixel 4, elég, ha valaki elénk tartja a mobilt - vagy egy kicsit hasonlít ránk.

Hirdetés

A Google úgy döntött, hogy a Pixel 4 mobilokon nincs szükség ujjlenyomat-olvasóra, így kizárólag arcfelismerést kínál a régebbi zárolási módszerek mellett az új széria. Az arcunkkal kapcsolatos adatokat pedig helyileg titkosítja a Titan M6 biztonsági chip, így állítólag mobilfizetéshez és appok zárolásához is kellően biztonságos. Kiderült azonban, hogy nagyon könnyű visszaélni a funkcióval. 

Hirdetés

A BBC News egyik riportere arra figyelmeztet, hogy a Pixel 4 mobilok akkor is feloldják a zárolást (vagy hitelesítik a fizetést...), ha a mi szemünk csukva van, de valaki elénk tartja a mobilt. És a rendszer akkor is zöld utat ad, ha valaki nagyon hasonlít ránk. 

Az illető ragaszkodik hozzá, hogy a legfrissebb Android 10-et futtatja a tesztkészüléke, és a menüből elvileg hiányzik az a kapcsoló is, ami csak nyitott szemek mellett oldja fel a zárolást. 

A Google valószínűleg egy későbbi szoftverfrissítéssel teszi majd rendbe a helyzetet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.