Hirdetés

Nagy a baj, és még meg is hackelték az Essentialt



|

Adathalászok gyűjtik a vásárlók adatait, miközben a teszteken megbukik Andy Rubin csodatelefonja.

Hirdetés

Nagyon sokáig vártunk az Essential Phone-ra, amely az Android atyjának, Andy Rubin cégének az új csodatelefonja. A készüléknek és a vállalatnak azonban nem csak a többszöri késés miatt indul nehezen a pályafutása. 

Hirdetés

A jelek szerint az Essential Phone vásárlói adathalászok áldozataivá váltak. A csalók az Essential ügyfélszolgálatos munkatársainak adják ki magukat, és képeket kérnek a felhasználók jogosítványáról, útleveléről és egyéb iratairól. Állítólag ezek a rendelések hitelesítéséhez kellenek, de persze csalásról van szó. 

A scammerek a customercare@essential.com címről küldik a leveleket, ami első ránézésre igazinak tűnik, de az Essential valójában a support@essentialsupport.zendesk.com címről levelezik. 

Óriási gond viszont, hogy a csalóknak valahogyan hozzá kellett férniük a vásárlókat tartalmazó adatbázishoz, illetve a levelekhez is - vagyis az Essential hackertámadás áldozata is lett. 

Az Essential azóta elárulta, hogy a tud a problémáról, és dolgozik a megoldásán. Az effajta e-mailekre természetesen nem szabad válaszolni, személyazonosító dokumentumokat megosztani az interneten pedig végképp nem jó ötlet. 

Az Essentialnek egyébként bőven lesz munkája a helyzet és a megítélés javításán, ugyanis a teszteken meglehetősen rosszul szerepel az Essential Phone. A nevesebb YouTube-sztárok közül Marques Brownlee és Michael Fisher is kifejezetten elégedetlen a készülékkel, és nem ajánlja annak megvásárlását. A szoftver bár letisztult és alap, de túl hiányos, a készüléken nincs jackcsatlakozó, a dobozban pedig fülhallgató; az ujjlenyomat-olvasó lassú, a hangszóró rossz, a készülék nem vízálló. A legnagyobb baj azonban, hogy a kameraapp borzalmasnak számít, lassú, a képek és videók pedig gyenge minőségűek.

Frissítés: Andy Rubin elnézést kért a történtekért, és mindent megtesz, hogy többé ilyesmi ne fordulhasson elő. Végül kiderült, hogy nem történt hackertámadás, valójában az ügyfélszolgálat egyik embere egy rosszul konfigurált fiókból küldött ki levelet, amit végül sok ember megkapott - 70-en vissza is küldték a személyes adataikat, ami pedig körbement az illetők között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.