Hirdetés

Nagy bajban lehet az, aki nem iOS 14-et használ az iPhone-ján



|

Újságírók iPhone mobiljait törték fel egy biztonsági résen keresztül, de az iOS 14 már javította a sérülékenységet.

Hirdetés

A Citizen Lab szakembereinek jelentése szerint az Al Jazeera újságírói és ügyvezetői közül legalább 36 ember iPhone mobiljait támadták vagy törték fel egy biztonsági résen keresztül, és felhasználók milliói lehetnek nagy veszélyben.

A támadásokat állítólag még a nyáron hajtották végre a hackerek, az izraeli NSO Group eszközeivel. Az elvileg kizárólag hatóságokkal együttműködő szervezet szerint a jelentések tiszta spekulációk, és nem bizonyítják, hogy nekik bármi közük van az ügyhöz. 

Hirdetés

A nulladik napi sérülékenységet felhasználói beavatkozás nélkül is ki lehetett aknázni, és állítólag sokkal több áldozata is lehet a támadásoknak. 

Az iOS 14 állítólag már nem sebezhető, ebben már javították a támadást lehetővé tevő rést. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, aki tud, azonnal frissítsen az iOS 14-re. 

Az Apple hivatalos állásfoglalása szerint biztonság szempontjából is nagy előrelépés az iOS 14, és mindenkinek azt javasolják, hogy a legújabb szoftvereket használják maguk és az adataik védelme érdekében. Azonban a jelentésben említett támadások olyan célzottak voltak, hogy szerintük nem valószínű, hogy egy átlagos felhasználót ilyen módon támadnának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.