Hirdetés

Nagy-Britannia eltakarítja a Huawei-t az 5G-s hálózatából



|

A jelentések szerint megváltozott a brit vezetés álláspontja, és amerikai nyomásra minden Huawei felszerelést eltüntet az 5G-s hálózatából.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy 180 fokos fordulat állt be a brit vezetés hozzáállásában: a jelentések szerint az idei év során a Huawei minden felszerelését eltávolítják majd a Nagy-Britanniában használt 5G-s hálózatokból. Pedig januárban még úgy döntöttek, hogy korlátozottan, de részt vehet a hálózatok építésében a Huawei. Amerikának ez persze nem tetszett, ugyanis más országokat is rávenne a Huawei kitiltására. Az amerikai vezetés szerint a Huawei nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a felszerelésein keresztül Peking kémkedhet a nyugati cégek és lakosság után. A Huawei mindig is tagadta ezeket a vádakat. 

Hirdetés

Állítólag a britek véleménye azután változott meg, hogy hírszerzői jelentések biztonsági aggodalmat keltettek, amiért Amerika számos fontos chip elérését megtagadja a Huawei számára. A helyi szakértők szerint a Huawei emiatt kénytelen lesz nem bizonyított technológiára váltani, ami viszont nagy kockázatot jelenthet. Jelenleg azt dolgozzák ki, hogyan állítsák le a Huawei eszközök vásárlását, és hogyan építsék le azokat a rendszereikből. 

A Huawei szerint ők nyitottak a tárgyalásra a kormánnyal, az amerikai korlátozások hatásait pedig még korai megjósolni. A termékeikben pedig kizárólag szigorú felügyelettel rendelkező, megbízható komponenseket használnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.