Hirdetés

Nagy híre van a sötét energiáról a NASA-nak



|

Ezen a héten tesz különleges bejelentést a WFIRST űrteleszkóppal kapcsolatban a NASA, a téma a sötét energiát és az exobolygókat is érintheti.

Hirdetés

A NASA különleges bejelentést tesz holnap a WFIRST űrteleszkópjával és az arra építő programjával kapcsolatban. Valószínűleg további részleteket osztanak meg a közelgő küldetésről, majd élő streamet tartanak a projekten dolgozókkal. Nem először tájékoztat a felfedezéseiről ilyen módon a NASA, bár arról egyelőre nem volt szó, hogy milyen konkrétumokkal készülnek. A bejelentést a NASA weboldalán és többek között a YouTube-on is élőben közvetítik majd, az alább beágyazott videóban is következő lesz. 

Hirdetés

A WFIRST program egyébként olyan céllal indult el, hogy a sötét anyagot, a sötét energiát és az exobolygókat tanulmányozza. Bár a WFIRST ugyanakkor, mint a Hubble, összehasonlításban százszor többet lát. 

Az űrügynökség az év közepén indítaná be a programot, amelynek keretében a Wide Field Instrument nevű eszközzel sokkal nagyobb területet tud rögzíteni a WFIRST, mint a Hubble, ráadásul kevesebb idő alatt. A Tejútrendszer feltérképezése során csak a belső részen 2600 exobolygóra bukkanhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.