Hirdetés

Nagy kijelzőt, gesztusvezérlést és minden jót hozott a OnePlus 6



|

Május 22-től kezdődően 519 eurótól lehet majd lecsapni az új csócsmobilra, amelyből három eltérő szín készül. Ráadásul erős és okos lesz, és még mindig jó az ára.

Hirdetés

Végre hivatalosan is bemutatkozott a OnePlus 6 okostelefon, ami már május 22-től kapható lesz. Az indulóára 519 euró: ezért 6 GB RAM és 64 GB RAM jár, tükörfekete kiadásban. 

Hirdetés

A csúcshardver megvan, de ezúttal más a lényeg

Természetesen a készülék mindent tud, amit egy 2018-as felső kategóriás modelltől elvárunk: Qualcomm Snapdragon 845-ös lapka van benne, dupla hátsó kamera, vízálló ház és gyorstöltés jellemzi. Plusz pont, hogy jackcsatlakozója is van - emellett már csak a Samsung, az LG és a OnePlus tartanak ki. 

A OnePlus ezúttal nem a specifikációkra, inkább a dizájnra, a szoftverre és a teljesítményre koncentrált. A OnePlus 6 például az első okostelefon, ami 1080p-s lassított felvételt 480 fps-sel tud felvenni akár egy percen át; majd lehetővé teszi, hogy később válasszuk ki a videó lassítani kívánt részeit. 

A OnePlus 6-nak van továbbá az eddigi legnagyobb kijelzője a gyártó történetében, ennek ellenére az eszköz mérete nem nagyobb, mint az elődjének. Mindez a kijelzőbe belógó szenzorsávnak köszönhető. A panel 6,28 hüvelykes, 19:9 képaránnyal. Aki pedig még több helyet szeretne a kijelzőn, az bevetheti a OnePlus gesztusvezérlését: fölfelé simítva a főképernyőre jutunk, balra vagy jobbra a vissza gombot váltjuk ki. Bár a Google is hoz gesztusvezérlést az Android P-be, ott csak a navigációs sávot érinti az újítás, maga a sáv nem tűnik el. Vagyis egyesek szerint a OnePlus kissé előreugrott. 

Színek, kamera, megjelenés

A készülék üveg hátlapját Gorilla Glass 5 védőüveg borítja. A gyártó szerint a készülék pont annyira strapabíró, mint az előző modellek. Ennek ellenére senki nem hibáztatja majd azokat, akik tokot raknak rá. A OnePlus 6-ból tükörfekete (fényes), éjfekete (matt) és limitált kiadású selyemfehér létezik. Ez utóbbi június 5-től kapható. Vízálló is, de csak korlátozottan, tehát Batonba ne ezzel ugráljunk, de ha elkap az eső, nem kell rögtön elrejtenünk.

A 3300 mAh-s akkumulátor egyébként a gyorstöltést igen, de a vezeték nélküli töltést nem támogatja. Fölötte egy 20 és egy 16 megapixeles Sony kamera található, optikai és elektronikai képstabilizációval. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra költözött, de az arcfelismerés ezúttal is adott. A OnePlus frissítette a kameraszoftvert egy új videoszerkesztővel is, illetve a portréfotókhoz mindenféle effektet lehet már hozzáadni. Hamarosan jön egy frissítés az előlapi portréfotókhoz is. 

A OnePlus 6 tükörfekete kiadása 519 vagy 569 euróba kerül, 6/8 GB RAM-mal és 64/128 GB tárhellyel. Az éjfekete 8/8 GB RAM-mal és 128/256 GB tárhellyel vihető, 569 és 619 euróért. A selyemfehérbe 8 GB RAM és 128 GB tárhely kerül, 569 euróért.

Golyó a fülbe

Új ffülhallgató is érkezik a telefonok mellé: a Bullets Wireless értelemszerűen vezeték nélküli, de a mágneses rögzítés miatt hordhatjuk nyakban úgy, hogy nem pottyantjuk bele a csatornanyílásba. Egy feltöltéssel 5 órán át hallgathatunk rajta zenét, de ami még szebb, az az, hogy mindössze 10 perc alatt csurig tölthetjük nulláról.

A 69 eurós apróság mágneses rögzítése egyébként arra is jó, hogy ha a két fülest szétválasztjuk, azonnal elindul a zenelejátszás onnan, ahol abbahagytuk, de bejövő hívásokat is fogadhatunk ugyanígy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.