Hirdetés

Nagy lépést tett az iPad Air 5 a könnyű javíthatóság irányába



|

Az Apple legújabb tabletjét egy fokkal könnyebb lesz karbantartani.

Hirdetés

Hosszú éveken, talán évtizedeken át a legnagyobb kritikája volt az Apple-nek, hogy a termékeik túlnyomó többségét egyszerűen lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz volt otthon szerelni. Egyrészt azért, mert nagyjából lehetetlen volt alkatrészhez jutni, másfelől pedig a műveletek elvégzéséhez általában olyan eszközökre is szükség volt, amik egy jól felszerelt ezermesternél sem találhatók meg.

Aztán néhány évvel ezelőtt elindult a #righttorepair mozgalom, aminek célja, hogy a tulajdonosok, amennyiben képesek rá és bátorságuk is van hozzá, otthon is lehetőséget kapjanak eszközeik javítására. 2021-ben nagyot lépett előre a kezdeményezés, először a Microsoft, majd az Apple is lépéseket tett az eszközei könnyebb javíthatósága felé.

Hirdetés

Az Apple ezt könnyen értelmezhető és részletesen kidolgozott útmutatókkal kezdte, és persze az eszközeiket is egyre jobban úgy próbálják felépíteni, hogy azok javításához ne kelljen egy űrkutató intézettel rendelkezni otthon.

Valószínűleg a Right To Repair mozgalomnak köszönhetjük azt is, hogy a nemrég megjelent Apple iPad Air 5-ös verziójánál még jobb a helyzet.

Az iFixit ugyan teljes szétszerelős videót most nem készít, azért felnyitották a legújabb iPadet, a szerelés közben pedig felfedezték, hogy ellenben a korábbi példákkal, végre nem került leragasztásra az egész akkumulátor, ami nagyon megnehezítette annak eltávolítását. Helyette kihúzható ragasztó csíkok kaptak helyet benne, amiket rendszeresen láthatunk a legkülönfélébb okostelefonokban is.

Reméljük, hogy az irány és a lendület kitart, és a jövőben már az Apple eszközei is egyre könnyebben szerelhetők lesznek. A cégnek biztosan megérné, hiszen a szervizköltségek ugyan csökkennének, de biztosan több embernek lenne szimpatikus egy-egy almás termék, amikor új eszközt vásárol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.