Hirdetés

Nagy mérföldkőhöz érkezett az AMD



|

December 24-én csatlakozik az AMD a Nasdaq 100 indexhez. A csúcson szeptemberben volt a cég, azóta nagyot esett az árfolyama, de az AMD kevesebbet vesztett, mint az NVIDIA.

Hirdetés

December 24-én csatlakozik az AMD a Nasdaq 100 tőzsdeindexhez. A vállalat a maga 17,72 milliárd dolláros piaci értékével felkerülhet a Nasdaq részvénytőzsdén jelen lévő 100 legnagyobb cég (piaci érték alapján) listájára. 

Hirdetés

Az AMD még szeptemberben volt a csúcson, amikor 33,2 milliárd dollárt ért. Azóta a kriptolufi kipukkanása és a bányászőrület padlózása miatt 46 százalékot zuhant az árfolyama. Ennek ellenére éves szinten még így is 57,23 százalékos növekedést ért el a vállalat, és jobban járt, mint az NVIDIA. 

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, az NVIDIA a piaci értékének több mint felét elvesztette az utóbbi hónapokban. Mindössze három hónap alatt nagyjából 150 milliárd dollárt. A jelenség nem csak ezt a két céget érinti, az utóbbi hónapokban különböző botrányok és aggodalmak miatt több nagy cég is elképesztően sokat veszített (például az Apple, a Facebook, az Alphabet vagy a Netflix). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.