Hirdetés

Nagy változás jön a Google Play Áruházba



|

Új ikonokat vezet be a Google, ezentúl egységes, lekerekített sarkú négyzet alakú lesz az összes androidos app és játék ikonja.

Hirdetés

Hamarosan nagy változást eszközöl a Google a Play Áruházban. Az alkalmazásbolton keresztül elérhető appok és játékok mindegyike úgynevezett squircle formájú ikonokra vált majd. Ezek mérete továbbra is 512 x 512 lesz, de átlátszó hátteret többé nem fogad el a Google. 

Hirdetés

A változtatások az androidos és a Chrome OS-ben lévő áruházat érintik, az Android TV-n, Wear OS-en és Android Autón keresztül elérhető Play Áruházat nem. 

A jövő hónaptól a fejlesztők már feltölthetik az új ikonjaikat, a Google pedig közli majd velük, hogy azok megfelelnek-e az új előírásoknak. Május 1-től kötelező lesz minden új ikonnál ezt a lekerekített sarkú négyzetes formát választani. Június 24-től pedig minden régi ikont átvált a Google legacy módba. Ez azt jelenti, hogy az eredeti ikon köré egy lekerekített sarkú négyzetet húznak. Innentől kezdve pedig a Play Áruházon keresztül elérhető összes app és játék ikonja formailag egységessé válik (a lenti képen a régi, az új és a legacy módú ikon látható). 

A Google azt mondja, erre azért van szükség, mert egységes és következetes megjelenést és élményt akar biztosítani a Google Play számára. Emiatt a felhasználói élmény is tovább javul majd. Állítólag az egyes appok és játékok is jobban észrevehetőek lesznek ennek köszönhetően. 

Az óriás minden fejlesztőt arra bátorít, hogy mielőbb álljon elő az új ikonjaival. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.