Hirdetés

Nagy változás közeledik az Android P-vel



|

Az alkalmazásváltó felülete megújul, a kártyák vízszintesen lesznek görgethetőek, mint az iOS-ben.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a jelek szerint megújul az Android P navigációs sávja. Az új rendszerben eltűnik majd az alkalmazások közötti váltásra kitalált gomb, a legutóbb használt appokat a jövőben másképp lehet majd elérni. 

Hirdetés

A 9to5Google most újabb részleteket tudott meg arról, hogy mire számíthatunk. A hírek szerint valóban távozik az alkalmazásváltó gomb, és mindössze a home, valamint a vissza gombok maradnak meg. A vissza gomb csak bizonyos felületeken lesz látható, vagyis a főképernyőn például nem. 

A home gomb eközben tabletta alakú lesz, és ha fölfelé simítunk rajta, akkor érjük el a legutóbb használat alkalmazások menüjét, az alkalmazásváltót. Vagyis a gomb száműzésével valóban egy új gesztust kapunk. 

A Google itt már lecseréli a kártyákat - ezeket eddig függőlegesen görgethettük, de a nagyobb előnézet érdekében vízszintes betekintésre vált az óriás. Vagyis olyasmi nézetet kapunk, mint az iOS-ben. 

Nagy az esély rá, hogy a Google szeretne fokozatosan megszabadulni a virtuális navigációs gomboktól, és áttérni a gesztusalapú vezérlésre. Mindez azért is valószínű, mert a közel keret nélküli kijelzőkön egyre problémásabb lesz az alulra helyezett navigációs sáv használata. A gesztusvezérlés megoldhatja a problémákat, ráadásul evolúciós fejlődést is jelent: a fizikai gombok után jött a virtuális navigációs sáv, majd a gesztusvezérlés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.