Hirdetés

Nagyobb akkumulátor kerülhet az iPhone-ba és a MacBookokba



|

Egy friss jelentés szerint az Apple kisebb chipekkel csinálna helyet a telepeknek.

Hirdetés

Az almás laptopok és táblagépek kapcsán ugyan kevésbé, de az iPhone-nal szemben visszatérő kritika a nem túl izmos üzemidő. Habár a Pro Max csúcsmodellek és a vastagabb, LCD kijelzős iPhone XR/11 az utóbbi években sokat javítottak a helyzeten, valóban lenne még hová fejlődni az akkumulátorokkal.

Egy friss jelentés pedig arról árulkodik, hogy a cupertinóiak végre kiagyalhattak egy megoldást, amivel nem kell vastagabbá tenni a készülékek házát.

A DigiTimes iparági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple integrált passzív eszközök (integrated passive device - IDP) fokozott alkalmazásával csinálhat némi plusz helyet az iPhone/iPad/MacBook termékekben, amit az akkumulátorok kapacitásának bővítésére használna fel.

Hirdetés

Az IDP olyan elektronikus alkatrészeket takar, melyek elemei (pl. ellenállások, kondenzátorok) egyetlen csomagba, vagy aljzatra vannak integrálva. Az Apple állítólag a periféria chipekben alkalmazná a kompakt megoldást, s ennek érdekében már jóvá is hagyta a TSMC legújabb (6. generációs) tömeggyártási eljárását.

Így a jövő iPhone/iPad/MacBook modelljeiben ezek a chipek nem csak az akkumulátornak hagyhatnak több helyet, de a teljesítményük is javulhat. Hogy mikor, az viszont kérdés maradt, a DigiTimes forrásai ugyanis még csak tippet sem közöltek ezzel kapcsolatban.

A pletykák szerint egyébként az iPhone 13-as széria valamivel vastagabb lesz a jelenlegi generációnál, amit az Apple akár az akkumulátor növelésére is felhasználhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.