Hirdetés

Nagyobb akkumulátorral és testhőmérséklet-méréssel érkezhet a Samsung Galaxy Watch 5



|

A korai pletykák alapján több fronton is jelentős előrelépést hozhat a Galaxy Watch 5 a jelenlegi modellhez képest.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Counterpoint Research legfrissebb kutatása alapján továbbra is dinamikusan növekszik az okosórák piaca, amit változatlanul az Apple Watch dominál 30%-os részesedéssel, a dobogó második fokán viszont már nem a csúnyán lecsúszott Huaweit, hanem a 10%-ot birtokló Samsungot találjuk.

Ez pedig még lényegesebbé teszi, hogy mit tartogathat a koreaiak idén érkező modellje, a Galaxy Watch 5, melynek megjelenésére augusztus környékén számíthatunk, ha marad az eddig követett sorminta.

Hirdetés

A Galaxy Watch 5 egyik újdonsága a nagyobb akkumulátor lehet, a SamMobile legalábbis egy hatósági dokumentációban erre utaló jeleket talált. Az "EB-BR900ABY" sorozatszámú telep 276 mAh-s kapacitást ígér, míg a 40mm-es Watch 4-ben egy 247 mAh-s akku dolgozik. A különbség ugyan nem túl nagy, de a Watch 4 gyengéje pont az üzemidő, így minden plusz amperóra kapóra jöhet.

A másik nagy extráról pedig a Korea IT News jelentéséből következtethetünk. A híroldal úgy értesült, hogy a Galaxy Watch 5 már testhőmérséklet-méréssel futhat be. Habár a Watch 4 számos dolgot mér a pulzusszámtól a véroxigénszinten át a vérnyomásig, a hőmérő funkció még várat magára a csuklós érzékelés pontatlansága miatt. A Korea IT News szerint viszont a Samsungnak sikerült kidolgoznia egy technológiát, amely minden korábbinál precízebben oldja meg a feladatot, így a Galaxy Watch 5 már a koronavírus-fertőzés tüneteit is képes lesz felismerni.

Mint minden hasonló hírnél, itt is fontos leszögezni, hogy csak pletykákról van szó, így nem szabad garantáltnak venni az említett újdonságok érkezését, annál is inkább, mivel a Galaxy Watch 5 kapcsán a Samsung eddig semmiféle hivatalos információt nem közölt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.