Hirdetés

Nagyobb eséllyel okoz autóbalesetet, aki nem oltatja be magát?



|

Elgondolkodtató eredménnyel járt egy, a közelmúltban publikált kutatás.

Hirdetés

Több mint 11 millió, egészen pontosan 11 270 763 személy adatait dolgozták fel azok az amerikai kutatók, akik érdekes összefüggésre bukkantak a közlekedési balesetek és a vakcina visszautasítása között. Az IFLScience szerint az American Journal of Medicine orvosi folyóiratban megjelent tanulmány készítői arra a megállapításra jutottak, hogy akik nem oltatják be magukat, azok 48 százalékkal nagyobb eséllyel keverednek közlekedési balesetbe.

Kiderült ugyanis, hogy miközben a vizsgált populációnak csupán 16 százaléka nem kérte a vakcinát, addig az oldatlanok csoportja felelt a kórházi kezelést igénylő közlekedési balesetek 25 százalékáért. Azt mindjárt az elején le kell szögezni, hogy nincs ok-okozati összefüggés a kettő között, mert nem arról van szó, hogy aki felveszi az oltást, varázsütésre jobb sofőrré válik, vagy aki visszautasítja azt, hirtelen nem tudja megkülönböztetni a gázpedált a féktől. Sokkal inkább az emberi pszichére, a vizsgált alanyok személyiségere vezethető vissza az eredmény.

Hirdetés

A kutatók az adatok alapján úgy következtetnek, hogy akik figyelmen kívül hagyják a közegészségügyi ajánlásokat, azok hajlamosabbak a közlekedés szabályait is szabadon értelmezni. Szerintük ennek számos oka lehet a mindenkori kormányzattal szembeni gyanakvástól, a hétköznapi kockázatok alábecsülésén és az önnön sérthetetlenségükbe vetett hiten át  a félrevezető információknak való kitettségig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.