Hirdetés

Nagyon döcögnek a Samsung Galaxy S20 mobilok eladásai



|

Az első 7 hét eladási adatai alapján a Galaxy S20 széria 50 százalékkal gyengébben teljesít, mint a Galaxy S10 sorozat. Igen, pont feleannyi fogy az idei mobilból.

Hirdetés

Az adatelemzéssel foglalkozó M Sciense érdekes tanulmányt készített az 5G-s mobilok amerikai eladásaival kapcsolatban. Ez más elemzők adataival szemben azt állítja, hogy az 5G-s mobilok eladásai egyelőre viszonylag jól alakulnak, ugyanakkor érdekesebb az a rész, ahol a Samsung Galaxy S20 széria igen gyenge eladásaira világítanak rá. Az első 7 hét eladási számai alapján az azonos időszakokat összevetve a Galaxy S20 széria konkrétan a felét hozza csak annak, amit tavaly a Galaxy S10 sorozat produkált. Pedig már az a család sem teljesített annyira fényesen, mint egy évvel korábban a Galaxy S9 mobilok.

Hirdetés

A számok persze csak a piaci szereplők visszajelzései alapján számolt becslések, nem hivatalos adatok, de az látszik belőlük, hogy a Galaxy S20 iránt közel sem volt és továbbra sincs akkora kereslet, mint az előző Samsung csúcsmobilok iránt. A szakértők szerint ráadásul a helyzetet nem lehet a világjárványra fogni, mert már annak kirobbanása előtt sem igazán vitték az embereket a készülékeket. Sőt, ha az alábbi táblázatban megnézitek a zölddel jelölt S20 eladásokat, pont az elmúlt időszakban sikerült valamelyest javítaniuk a gyenge induláson.

Sok elmélet van, hogy ez miért van így. Egyesek szerint a dizájn nem sikerült jól, másokat a jackcsatlakozó hiánya zavar (bár ez önmagában nem magyarázna egy ilyen szintű visszaesést). A legnépszerűbb elmélet viszont az, hogy egyszerűen túl drágák a Galaxy S20 mobilok, illetve nincs bennük annyi újítás, amiért a felhasználók szívesen lecserélnék az egy vagy két generációval korábbi modelljeiket.

A célközönségből egyre többen nehezményezik az 1000+ eurós vételárakat, a Galaxy S20 Ultra azonban megmutatta (majd a többi gyártó követte), hogy még az 1400 eurós ár sem ritkaság ma már a prémium mobilok piacán. Ez aztán a jóval kevésbé árérzékeny amerikai fogyasztók nagyjánál is kiverte a biztosítékot, a felháborodás pedig még tovább nőtt, amikor a OnePlus és a Xiaomi is csatlakozott az 1000 eurós táborhoz - vagyis nagy kérdés, hogy milyen irányba megy tovább a mobilpiac, és hogyan alakul majd a kereslet. Ha tanulnak a mostani helyzetből a gyártók (és nem fogják az egészet a járványra), akkor talán végre újra kissé lejjebb csúszhat a prémium kategóriás készülékek ára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.