Hirdetés

Nagyon drágák lesznek az 5G-s okostelefonok



|

A OnePlus keményen dolgozik rajta, hogy az első 5G-s okostelefonja olcsóbb legyen 1000 dollárnál (eurónál).

Hirdetés

A OnePlus és a Qualcomm bár félrekommunikáltak egy fontos dolgot, az továbbra is áll, hogy Európába elsőként a OnePlus hoz majd 5G-s okostelefont. Sokat emlegetik mostanában az 5G-t (aminek azért bőven van még hová fejlődnie) és annak remek tulajdonságait, de az árakról nem igazán esik szó. Pete Lau, a OnePlus ügyvezetője erre is kitért

Hirdetés

Pete Lau szerint a OnePlus keményen dolgozik azon, hogy az első 5G-s okostelefonja olcsóbb legyen 1000 dollárnál (eurónál). Bár manapság az igazi zászlóshajók ennyibe (vagy többe) kerülnek, fontos megjegyezni, hogy a OnePlus aktuális csúcskészülékének, a 6T-nek az ára csak 550 dollár (euró). 

Mindez azt jelenti, hogy még kedvező, jócskán az 1000-es határ alatti vételár esetében is legalább 300 dolláros (eurós) áremelkedéssel számolhatunk az 5G-s mobiloknál. Első-generációs megoldásoknál és új technológiáknál ez a prémium persze nem meglepő, de jó kérdés, hogy hova tudják még emelni az amúgy is nagyon magas árakat a gyártók. A magas vételárak már eleve hátráltatják az eladásokat, és ha még több emelést kapunk, sokan passzolhatják egyelőre az 5G-t. Ez pedig annyira nem is nagy hiba, mint nemrég kiderült. Remélhetőleg azért a folyamatos fejlesztéseknek hála a vételárak mérséklődnek majd, a teljesítmény pedig hozza a remélt szinteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.