Hirdetés

Nagyon durva stressztesztnek vetették alá a Google Pixel 5-öt



|

Zack Nelson is kíváncsi volt rá, hogy a műanyag bevonat alatt tényleg van-e fém készülékház.

Hirdetés

A Google-t a legtöbben afféle varázslónak tartják a szoftverek világában, hardverek terén azonban gyakran hibázik a cég. A Pixel 5 használhatóság szempontjából nagyszerű és hibamentes lett, de azért a botrányt ez a kiváló készülék sem úszta meg. A Google ugyanis mindenhol úgy reklámozta a Pixel 5-öt, hogy annak újrahasznosított alumíniumból készült készülékháza van, úgynevezett bioresin bevonattal, ami egy környezetbarát műanyag. 

Hirdetés

Persze ha tényleg alumínium lenne a ház, akkor nem tudna vezeték nélküli tölteni a készülék, ezért is volt olyan kíváncsi Zack Nelson, a népszerű JerryRigEverything YouTube-csatorna tulajdonosa arra, hogy mennyire bírja a szokásos stressztesztjét a Pixel 5. 

A kínzásból kiderült, hogy a külső műanyag réteg igen vastag és kemény, ami annyiból jó hír, hogy igazából nagyon ellenálló mindennel szemben (kivéve a tapétavágót), és a vezeték nélküli töltést is lehetővé teszi. 

Zack szerint a konstrukcióval semmi baj, sőt, üdvözlendő a környezetbarát hozzáállás és a műanyag ház is, az viszont túlzás a Google részéről, hogy fém készülékházat emleget (szerinte ez olyan, mintha azt mondanánk, az emberek csontból vannak). A Pixel 5 ugyanis inkább csak fém szerkezeti vázat kapott, ami ráadásul teljesen nyitott középen, ahol az akkumulátor, az alaplap és a vezeték nélküli töltés alkatrészei is kilátszanak a műanyag lebontása után. Erre egyébként veszélyes pillanatban jött rá Zack, ugyanis a pengét véletlenül az akkumulátorba is beleszúrta. 

A kivágás és a vastag műanyag bevonat ellenére nagy erőfeszítésekkel sem lehetett eltörni vagy kiflibe hajlítani a megkínzott mobilt, az összességében jól lett összerakva. Csak a Google talán túlzóan fogalmazott a reklámokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.