Hirdetés

Nagyon érdekes a Hyundai új, önjáró járműve



|

A Hyundai még a 2019-es CES-en ismertette először az Elevate névre keresztelt mobilis járművét, de az ennek alapjaira épülő TIGER más céllal készül.

Hirdetés

Egyre több gyártó tervezget drónokat és autonóm járműveket, köztük az Apple Carral is hírbe hozott Hyundai-jal. A Tiger X-1 nagyjából akkora, mint egy poggyász, és teljesen szimmetrikus. Rendkívüli mobilitás jellemzi, ugyanis egyszerre képes a kerekekkel ellátott lábain gurulni, lépkedni, forogni, de még akár sziklát vagy lépcsőt is tud mászni.

Intelligens funkcióinak hála fel tudja mérni maga körül a környezetet, így elkerülve az útjába kerülő akadályokat. Kikapcsolt állapotban alapértelmezés szerint a lábait visszahúzza maga alá. Ilyenkor mozgásában egy kisautóra hasonlít, de amint egy olyan tárgyba ütközik, amely korlátozza mozgását, kiereszti lábait.

Hirdetés

A jármű tetejére még egy speciális drón is helyezhető, így akár távolabbi helyekre is eljuthat.

A Hyundai Tiger X-1 bemutatóját alább megtekinthetitek:

Egyébként az elnevezésben az X-1 az "eXperimental 1" prototípust jelenti, tehát egyelőre egy kísérleti koncepcióról van szó, de a Hyundai már más cégekkel is együttműködik a megvalósítás érdekében. Valószínűleg még egy jó ideig várnunk kell arra, hogy egy ilyen járművet láthassunk csomagokat szállítani az utakon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.