Hirdetés

Nagyon érdekes lesz az E Ink-kijelzős telefon, de pont a legfontosabb funkcióról kell lemondanunk érte



|

Egyedi okostelefon-koncepcióval állt elő az Onyx, ám komoly kompromisszumot kell elfogadnia annak, aki ezt a szokatlan készüléket választja.

Hirdetés

Az okostelefonoknak mai napig az egyik legnagyobb problémája, hogy nagyon gyorsan lemerülnek a régebbi, nem okos elődeikhez képest, amelynek az egyik legnagyobb oka a kijelző, ugyanis ez fogyasztja a leginkább az akkumulátor töltöttségét.

Sok gyártó próbálja kezelni ezt a problémát mindenféle ügyes praktikákkal, viszont az Onyx egy kifejezetten egyedi megoldást választott: bejelentette a Boox Palma nevű készüléket, ami a mostanában jellemző OLED-kijelző helyett E Ink technológiát fog használni.

Az Onyx már régóta foglalkozik E Ink kijelzőket használó eszközökkel (leginkább e-könyv-olvasókkal), így ez a terep önmagában nem ismeretlen a számukra, de ettől függetlenül egy okostelefon megtervezése valószínűleg még így is némileg műfajidegen.

Hirdetés

A Boox Palma első ránézésre egy teljesen szabványos, Android 11 rendszert futtató telefon, 16 GB memóriával, 128 GB tárhellyel, Bluetooth és Wi-Fi kapcsolattal, 3950 mAh kapacitású akkuval, ám van egy nagyon fontos különbség a legtöbb okostelefonhoz képest: a Palma nem tud mobilhálózatokra csatlakozni.

Ez azt jelenti, hogy míg technikailag tényleg rendelkezik egy telefon legtöbb jellemzőjével, csak olyan hívásokat tudunk vele lebonyolítani, amelyek Wi-Fi kapcsolaton zaljanak, valamilyen alkalmazáson keresztül. Ez azért egy elég komoly kompromisszum, ha az ember telefont keres hétköznapi használatra, már csak azért is, mert a híresztelések szerint 280 dollárba, vagyis nagyjából 93 ezer forintba fog majd kerülni az Onyx különös készüléke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.