Hirdetés

Nagyon fontos változásra került sor a kriptopiacon, a videokártyák árára is hatással lehet



|

Mostantól az eddigihez képest gyökeresen eltérően fog működni a második legnépszerűbb kriptovaluta, az Ethereum.

Hirdetés

Az Ethereum és a Bitcoin mindenkinek ismerősen csengenek, egyeseknek azért, mert bányászták őket, másoknak pedig azért, mert folyton bosszúságra adtak okot, hiszen mindkét kriptovaluta vastagon benne volt abban, hogy hosszú hónapokra elszálljanak a fontos PC alkatrészek, elsősorban a videokártyák árai. Jó ideje tudjuk azonban, hogy az Ethereum nagy változás előtt áll, most pedig meg is történt az átállás.

Az Ethereum, a Bitcoinhoz hasonlóan, eddig a proof-of-work protokollt használta, ami röviden annyit jelent, hogy a bányász minél nagyobb teljesítményt tudott biztosítani a feladatoknak, annál több ETH ütötte a markát.

Hirdetés

Az Ethereum megalkotója szerint azzal, hogy átálltak a proof-of-stake-re, azaz egy olyan protokollra, ahol a teljesítmény helyett a tárhely nagysága a szempont, a kriptovaluta 99,99 százalékkal mérséklődik, ami globális viszonylatban 0,2%-kos csökkenést eredményezhet az energiafogyasztásban. Ez a világ öt legnagyobb városának elegendő mennyiséggel egyenlő.

Ez mindenkinek jó hír, aki bármilyen szinten érintett hardvervásárlásban, ugyanis a piacot régóta torzító bányászok mostantól nem lesznek képesek a videokártyák teljesítményén keresni. Ugyan megvan a lehetőség, hogy egy másik proof-of-work valuta átvegye az ETH helyét, jelenleg egyik sem akkora, hogy reális legyen a trónfosztás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.