Hirdetés

Nagyon furcsa logója is lehetett volna a Windows XP-nek



|

A Microsoft által felkért külsős designcég most, több, mint húsz év után megmutatta, milyen elszállt ötletekkel álltak elő.

Hirdetés

Természetes, hogy a cégek és termékeik arculata változik az évek során, de a Microsoft ezen a téren is hatalmasat szeretett volna gurítani a Windows XP megjelenésekor. Az akkor már évtizedek óta a piacon lévő oprendszer logója addig inkább kisebb változásokon esett át, éppen ezért a kétezres évek elején komolyabban újra szerették volna gondolni.

Azóta tudjuk, hogy a jól ismert, 3D-s hatású logó lett a befutó, ám a vállalat előtte megkereste Frog Design reklámcéget és azt kérte tőlük, mutassanak pár variációt. 

Hirdetés

Hogy is mondjuk? Mutattak. Mint Casey Potter kreatív igazgató elmondta, az volt a kérés, hogy maradjanak hűségesek a brand arculatához, de közben közvetítsék azt is, hogy ez már egy rugalmasabb, felhasználóbarátabb Windows lesz. Így született meg az az ötven darab logóterv, amelyet elküldtek a Microsoftnak, és amelyek közt ott van a befutó is.

A sorrend is fontos: azt láthatjuk, hogy haladtak az eredeti, konzervatívabb ötletektől az egészen vad elgondolásokig. És az is kiderül, hogy az oprendszer neve ekkor még Windows 2002 volt. Íme az első adag:

És a második:

Ha már Windows XP: még mindig rengeteg eszköz használja a Microsoft 2001-es oprendszerét, dacára annak, hogy a támogatást 2014-ben megszüntették. A Windows XP egy 2021-es felmérés szerint a világ Windowsainak három százalékát teszi ki, így jelenleg is hatalmas biztonsági kockázatot jelet. 2014-ben például az ATM-ek 95 százaléka működött XP alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.