Hirdetés

Nagyon furcsa robotot épített a Facebook



|

Olcsóbb internetszolgáltatást hozhat a villanyvezetékeken mászó Bombyx robot.

Hirdetés

A Facebook összerakott egy elég szokatlan robotot, amelyet arra tervezett, hogy a villanyvezetékeken másszon. Olyan, mintha csak lebegne a levegőben vagy pedig kötelet mászna. Amikor egy oszlophoz ér, akkor megemelkedik, majd folytatja az útját. Nem mutatványosnak készült azonban, hanem arra a feladatra, hogy üvegszálas kábelt telepítsen világszerte a villanyvezetékeken. 

Hirdetés

A Facebook célja az, hogy így építsen ki az internetszolgáltatók számára villámgyors, megbízható, ugyanakkor olcsó hálózatokat. Az óriás abban hisz, hogy amennyiben a telepítési költségek lecsökkennek, akkor a végfelhasználók számára kiszabott havidíj is.   

A Bombyx nevű robot része annak a törekvésnek, amelyben a Facebook és Mark Zuckerberg szeretnék elérhetőbbé tenni az internetet. A robot a villanyvezetékeken mászva tekeri fel az üvegszálas kábelt a már meglévő kábelre, ami drámai mértékben csökkenti a telepítési költségeket a meglévő infrastruktúra kihasználásával. A technológia licencelése és a pilotprogram jövőre indul el - sokat remél ettől a Facebook, hangsúlyozva, hogy a világ fele még nem online (és ezen emberek 80 százaléka már legalább 3G-s kapcsolathoz férne, de nem engedheti meg magának), illetve szerintük mekkora ma a digitális megosztottság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.