Hirdetés

Nagyon furcsa windowsos készüléken dolgozik a Dell



|

Állítólag olyan duplaképernyős, Windows rendszerű eszközt fejleszt a Dell, amiben Qualcomm Snapdragon chip van.

Hirdetés

A pletykák szerint a Microsoft jelenleg is dolgozik egy duplakijelzős, ARM-alapú processzorral szerelt windowsos eszközön, ami talán a régóta várt Surface Phone lehet. Nem a Microsoft viszont az egyetlen, ami ilyen készüléket fejleszt. 

Hirdetés

A WinFuture jelentése szerint a Dell is egy duplakijelzős, Windowst futtató eszközt fejleszthet, olyat, amiben Qualcomm Snapdragon chip van. 

Roland Quandt állítólag olyan dokumentumokat látott, amelyek arra utalnak, hogy már 2017 közepe óta dolgozik egy Januss kódnevű Windows 10-es készüléken a Dell. Ez továbbra is fejlesztés alatt áll, és állítólag két kijelzője van. 

Természetesen van rá esély, hogy a projektet elhalasztják, megváltoztatják vagy leállítják, és arra is, hogy a szivárgások eleve nem hitelesek. Quandt szerint mindenesetre USB-C port, több kamera és tabletekből ismerős szenzorok is lesznek az eszközben, amibe majd Qualcomm Snapdragon 850-es chip kerülhet. 

A Snapdragon 850 természetesen még nem mutatkozott be, és az is csak pletyka, hogy alapvetően a Snapdragon 845-ről van szó, amit Windows 10-es eszközökhöz optimalizáltak. Elvileg mindez magasabb órajeleket jelent. 

Azt senki sem tudja megmondani, hogy a Januss egy okostelefon, egy táblagép vagy valamilyen hibrid laptop. Ha a mindig bekapcsolt állapotban lévő, LTE-képes, ARM-alapú windowsos hibridek sorát erősítené a Dell, akkor a HP Envy x2, a Lenovo Miix 630 és az ASUS NovaGo után a Snapdragon 850-es chip nagy előrelépést jelenthetne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.