Hirdetés

Nagyon hasznos új funkciót kap a Gmail

|

Most, hogy soha nem látott mennyiségű álhír, átverős levél és egyéb netes veszély vesz körül minket, a Google levelezőjének újítása kifejezetten fontos.

Hirdetés

Amikor a Gmailben valakitől levelet kapunk, alapvetően annyit látunk a feladóról, amennyit ő maga láttatni akar. Tehát az e-mail címét, és ha beállított magának valamilyen megjelenítendő nevet a szolgáltatójánál, akkor még azt - és kész. Márpedig, ahogy a közösségi oldalakon, úgy levelekben is egyre többen próbálnak hamis "személyazonossággal" megtéveszteni minket, ami egy e-mailben alapszinten nem nehéz.

Hirdetés

Ha például a Magyar Überbank alkalmazottjának akarja valaki kiadni magát, és így kicsalni számlainformációt, vagy konkrét belépési adatokat tőlünk, simán próbálkozhat azzal, hogy a kovacsbela@magyaruberbank.hu cím helyett a kovacsbela@magyaruberbank-site.com címről küld levelet, ami elég durva próbálkozás, de a tapasztalatok szerint bizony még így is jó páran bedőlnek egy efféle egyszerű trükknek.

A Google épp ezért egy olyan új funkciót épít a levelezőjébe, amely hasonló a közösségi oldalak megoldásához, miszerint külön jelzik az egyes felhasználói profiloknál, hogy ellenőrzött és hiteles fiókokról van szó. A vállalat tavaly csatlakozott a Brand Indicators for Message Identification elnevezésű kezdeményezéshez, amely különféle üzenetküldő és levelező szolgáltatásokat tömörít és az a fő célja, hogy a csatlakozottak az elektronikusan kommunikáló cégek és márkák hitelességét egyértelműen jelezzék a logójukkal.

Az újdonság bevezetése után tehát úgy győződhetünk meg arról, hogy valóban az a szervezet küldte a levelet, amelynek "mondja magát", hogy a levél mellett a hivatalos logójuk szerepel. A funkciót folyamatosan teszik elérhetővé, elsőként a Gmail üzleti előfizetői kapják meg, de ezután rögtön "terítik" mindenki másnál is. A Google levelezője nemrég több egyéb újdonságot is hozott, ezeket külön cikkben foglaltuk össze.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.