Hirdetés

Nagyon kitolt a Qualcomm a Samsunggal



|

A vállalat megakadályozta a Samsungot abban, hogy értékesítse az Exynos lapkáit.

Hirdetés

Tudjuk, hogy a Samsung remek processzorokat képes gyártani, az Exynos lapkák ugyanis rendre bizonyítják, hogy a legjobbak között vannak, és olyan teljesítményre képesek, mint a Qualcomm legjobb Snapdragon chipjei. 

Hirdetés

Ebből aztán adódik a kérdés, hogy a Samsung miért nem értékesíti a többi gyártónak a saját megoldását? 

Mindeddig azt hittük, hogy a válasz egyszerű: a Samsung védeni próbálja a saját technológiáját. Egy dél-koreai jelentés szerint azonban egészen más a helyzet

Állítólag a Qualcomm megakadályozta a Samsungot abban, hogy az értékesítse másoknak az Exynos processzorait. 

Úgy tudni, hogy a Samsung régen kötött egy licencszerződést a Qualcommal - a Qualcomm pedig erre hivatkozva gátolja meg a Samsungot abban, hogy harmadik feleknek továbbadja a saját processzorát. 

A Qualcomm húzását versenyellenesnek tekintik, és ez csak egy darabja egy óriási puzzle-nek. Korábban 873 millió dollárra büntették a vállalatot amiatt, hogy a piaci pozíciójával visszaélt Dél-Koreában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.