Hirdetés

Nagyon komoly fejfájást okoz a mobilgyártóknak az 5G



|

A jelenleginél sokkal komolyabb hűtési rendszert igényelnek az új modemek, pedig a kevés hely miatt ez most is probléma.

Hirdetés

Minden nagyobb cég az 5G bevezetésére készül, azonban folyamatosan kerülnek elő az újabb és újabb nehézségek. Az első 5G-s modemek gyártása már folyik, de a jelek szerint ezeket elég nehéz lesz beépíteni az okostelefonokba. Nem csupán annyiról van szó ugyanis, hogy még egy chip kerül az alaplapra. 

Hirdetés

A tesztek szerint éles használat közben az 5G-s modemek igen komoly hőt termelnek, vagyis erős hűtésre van szükség. Az okostelefonoknál a hűtési rendszer egyébként is erősen problémás terület, hiszen a készülékek nagyon laposak és belül zsúfoltak is. Emiatt a létező legrosszabb dolog, ha valami extra hőt termel. 

Iparági jelentések szerint a Samsung, az LG, a Huawei és a kínai gyártók már jövőre kiadnák az 5G-s mobiljaikat, egyelőre a hőterhelést tesztelnék. A Huawei fém bordákat vetne be, a Samsung és a többi cég pedig hőcsöveket. 

Némi jó hír, hogy az új, 7 nm-es chipek az eddiginél kevesebb hőt termelnek ugyanolyan órajelen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.