Hirdetés

Nagyon meglepő lesz, ha nem drágulnak az idei iPhone-ok



|

Zsinórban a negyedik jelentés számol be róla, hogy az idén árat emel az Apple.

Hirdetés

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a várhatóan ősszel debütáló új iPhone-okról számos pletyka kering, melyek közül sajnos nem mindegyik biztató. Az egyik baljós előrejelzés, hogy az új készülékek rajtjára csúszással, vagy súlyos készlethiányokkal kerülhet sor, a másik pedig az, hogy az Apple az idén drágábban fogja adni az iPhone 15 Pro és a Pro Max modelleket.

Ezt korábban három, egymástól független jelentés is megerősítette a Forberstól, a MacRumorstól és az Economic Daily Newstól, most pedig egy negyedik szivárogtató is erről ír.

Hirdetés

A forrás ezúttal a helyzetet ismerő kapcsolatokra hivatkozó Bloomberg, amely szerint az Apple az idén 85 millió iPhone-t szeretne eladni. Ez ugyan megegyezik a tavalyi és a tavalyelőtti mennyiséggel, ezúttal viszont növekedő bevételekkel számolnak a cupertinóiak, mivel drágábban fogják adni az iPhone 15 Prót és Pro Maxet.

A Bloomberg sajnos nem kapott arra vonatkozó tippet, hogy miként alakulhatnak az új árcédulák, de korábbi beszámolók 100 dolláros emelésről beszéltek. A prémium mobilok amerikai (helyi adók nélküli) ára évek óta változatlanul 999 és 1099 dollár, Magyarországon viszont a gyenge forint miatt többször is drágított az Apple, így idehaza duplán fájhat a döntés. Ami azonban jó hír, hogy eddig egyetlen forrás sem utalt az alaptípusok, vagyis az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus áremelésére.

A friss jelentés arra a néhány napja keringő szóbeszédre is kitér, mely szerint a kijelzőkkel kapcsolatos gyártási hiba miatt készlethiánnyal számolhatunk a Pro-kiadások esetében. A Bloomberg szerint valóban létezik ez a probléma, az almás cég és a partnerei azonban gyorsan megoldják, ezért nem lesz hatással az iPhone-ok előgyártására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.