Hirdetés

Nagyon megrogyott a Firefox böngészőért felelős vállalat



|

Komoly átszervezéseket jelentett be a Mozilla Corporation, amelynek keretében 250 embert is kénytelen elküldeni.

Hirdetés

A világjárvány hatására sok cég megborult, mások pedig még az eddiginél is többet keresnek. A jelek szerint a Firefox böngésző fejlesztéséért is felelős Mozilla nehéz időket él, és gondban van az árbevétellel. Erre utal, hogy a Mozilla Foundation profitorientált egysége, a Mozilla Corporation nagyon komoly átszervezésekbe kezd, amelynek keretében 250 embert elküld.

Hirdetés

Pedig a világjárvány előtt a cégnek is nagy tervei voltak, új forrásokból alapozták volna meg a Firefox fejlesztését és egyéb projekteket. Nemrég startolt el a Mozilla VPN például, havi 5 dolláros előfizetéssel. Az elmúlt hónapok után azonban a Mozilla kénytelen újragondolni teljes stratégiáját, és átszervezésekbe kezdeni. Ez a munkaerő csökkentésével is jár, a távozók pedig megkapják az év végéig esedékes fizetéseiket, egyesek még bónuszt is, bár ez bizonyára nem nyugtatja meg őket teljesen, hiszen most kereshetnek új állást.

A jövőben a Mozilla inkább a meglévő projektek támogatására és az új termékek gyártására koncentrál majd, viszont komoly irtást végeznek a jelenlegi portfólióban, hanyagolják az olyan eszközöket és platformokat, amelyek nem hoznak bevételt vagy sokba kerülnek. Azt még senki sem tudja, hogy ez miként érinti a Firefox fejlesztését, de a felhasználók eddigi aggodalmai valószínűleg csak még tovább nőnek a mostani hírek hatására.

A Firefox egykor az Internet Explorer egyeduralmát megrengető első alternatív böngésző volt, amit azóta ugyan már jóval túlszárnyalt a Chrome sikere, de még mindig erős és lojális felhasználói bázissal rendelkezik. A fejlemények tükrében viszont egyesek szerint végül beadhatja a derekát, és átállhat hirdetésalapú működési modellre, amit eddig büszkén elutasított.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.