Hirdetés

Nagyon népszerű az ingyenes informatikai tanfolyam, még lehet jelentkezni!



|

Egy nap alatt nagyjából 15 ezren iratkoztak fel az állami finanszírozású képzésre, de még senki nem késett el a jelentkezéssel.

Hirdetés

Nyolchetes, online oktatást indítanak Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére. Az Újratervezés Program azért indult, hogy ha már a koronavírus miatti változások miatt sokan ideiglenesen vagy teljesen elveszítették munkájukat, szerezzenek egy olyan képzettséget, amely segítséget nyújthat számukra a modern munkaerő-piacon.

Hirdetés

Az online formában elvégezhető felnőttképzés május 25-én indul, de még lehet rá jelentkezni két helyen is: az Újratervezés Program weboldalán, vagy a VALI vállalkozói információs oldalon. A nyolchetes kurzuson többféle témakörről is szó lesz, amiből az látszik, hogy bár itt-ott "programozói tanfolyam" néven emlegetik, de inkább egy alapvető számítástechnikai ismereteket összegyűjtő tanfolyamról van szó.

A heti 10-30 órás elfoglaltságot jelentő kurzuson szó lesz a Windows kezelésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókról, hálózati alapismeretekről, de kapnak a résztvevők egy fejlesztési-stratégiai gyorstalpalót is a módszertani alapoktól a többszereplős fejlesztési folyamatok feladatköreiig, bemutatják nekik a Git verziókövető rendszert, valamint alapvető HTML, CSS és JavaScript oktatásban is részesülnek.

Ez tehát egy olyan kezdőlépés, ahol az eddig informatikával (szinte) egyáltalán nem foglalkozók kaphatnak új irányt. A tanfolyam végén záróvizsga várja a próbálkozókat, és ha ezt sikeresen teljesítik, akkor az állami informatikai továbbképzések egyikét szintén teljesen ingyen, 100 százalékos állami támogatás mellett vehetik igénybe - ezek között már vannak konkrét programozói oktatások is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.