Hirdetés

Nagyon népszerűek lehetnek jövőre az 5G-s mobilok



|

A TSMC szerint már jövőre gazdára találhat 300 millió 5G-képes okostelefon.

Hirdetés

A TSMC az utóbbi időben nagyon le van terhelve, ez viszont nem csak a prémium chipek gyártása miatt van így. 5G-s modemre is rengeteg megrendelést kapott a chipgyártó, ezért is dübörög teljes kapacitással minden 7 nm-es gyártósor. 

Hirdetés

A TSMC nemrég arra a következtetésre jutott, hogy az 5G-s okostelefonok már jövőre nagyon keresettek lesznek, és 300 millió is gazdára talál ezekből. 

Az információ egy belsős szivárogtatónak köszönhető, és elég optimista nézőpontot vázol fel. Más szakértők szerint még a 200 millió is túl optimista becslés. Az viszont világos, hogy az elemzők az ideihez képest sokkal nagyobb keresletre számítanak. 

A Strategy Analytics szerint például míg idén az összes okostelefon-eladás 1 százalékát teszik ki az 5G-képes készülékek, addig ez az arány jövőre tízszer nagyobb lesz. 5 év múlva pedig az eladott mobilok fele 5G-s lesz. 

A legtöbb fogyasztó állítólag azért vár ki az 5G-s készülékek vásárlásával, mert azok még mindig drágák, illetve az 5G-s hálózatok lefedettsége sem az igazi. A szolgáltatók azonban folyamatosan dolgoznak, és jönnek az olcsóbb készülékek is lassan. A kategóriában a Samsungot tartják a piacvezetőnek, de jövőre a Huawei is nagyot lép majd előre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.