Hirdetés

Nagyon okos lesz a Samsung következő Exynos lapkája



|

A jobb mesterséges intelligencia érdekében az új chip külön társprocesszort kaphat.

Hirdetés

Mostanában sokat hallottunk az Apple A11 Bionic chipről, a Google Pixel Visual Core-ról, illetve arról, hogy a Huawei Mate 10-ben lévő Kirin 970-es lapka egy neurális feldolgozóegységgel büszkélkedik. Mindez azt jelenti, hogy egyre nagyobb figyelem jut a speciális társprocesszoroknak, amelyek a fő processzormagokról veszik le a terheket, és általában a mesterséges intelligenciára alapozó funkciók, az arcfelismerés vagy éppen a fotózás terén adnak jobb és gyorsabb teljesítményt, miközben csökkentik a fogyasztást. 

Hirdetés

Természetesen a Samsung is dolgozik az effajta fejlesztéseken, és a hírek szerint egy egyedi neurális engine-t jelentő társprocesszort épít majd a következő Exynos lapkakészletébe. Nemrég ráadásul komoly összeget fektetett a DeePhi Tech AI-cégbe is. A vállalat ügyfelei között volt már az Amazon, a MediaTek és maga a Samsung is. 

A cég a mélytanulással foglalkozó AI-algoritmusok fejlesztésére specializálódott, neurális hálózatok tervezésében is otthon van. Elvileg minderre az Exynos 9810-hez van szükség, ami a Galaxy S9-be kerül jövő tavasszal. Egyes körökben 3D-s arcfelismerést is emlegetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.