Hirdetés

Nagyon óvatosnak kell lenni, ha használt SSD-t vásárolnánk



|

Alaposan pórul járhat az a vásárló, aki olyan háttértárat pakol a gépébe, amit korábban a Chia bányászatához vettek igénybe.

Hirdetés

Habár a Chia is egy kriptovaluta, bizonyos tekintetben alaposan eltér az olyan társaitól, mint a Bitcoin és az Ethereum, ugyanis a bányászat nem a feldolgozási teljesítményen, hanem a szabad tárhely nagyságán alapszik. Időközben azonban elég nagyot zuhant a virtuális pénz értéke, aminek következtében a bányászok már igyekeznek megszabadulni hardvereiktől, hiszen így csökkenthetik a veszteségüket, ám ugyanakkor komoly fejfájást okozhatnak másoknak.

Hirdetés

Az alapvetően nem probléma, ha akadnak olyanok, akik a Chia zuhanását követően el szeretnék adni az alkatrészeiket, az már viszont gond, hogy a jelek szerint néhányan újként vagy felújítottként hirdetik ezeket a hardvereket. A folyamat működéséből adódóan ugyanis általában komoly terhelésnek vannak kitéve ezek a háttértárak, mivel a bányászathoz szükséges úgynevezett plotok létrehozásához több mint 300 gigabájtnyi ideiglenes helyre van szükség.

A Chia bányászata tehát komoly hatással lehet az SSD-k élettartamára. Valószínűleg az is számít, hogy az adott hardver mennyi terabájt írására alkalmas, ám még teljesen megtisztított formában sem érdemes ilyen hardvereket vásárolni a Chiából kiábrándult eladóktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.