Hirdetés

Nagyon rákapcsolt a SpaceX: másfél nap alatt három sikeres küldetésen vannak túl



|

Mindössze 36 óra leforgása alatt három sikeres küldetés tudott le a SpaceX.

Hirdetés

Elon Musk cége, a SpaceX eddig sem tétlenkedett, a közelmúltban azonban egészen elképesztő sebességre kapcsoltak, nagyon felpörgették a missziókat az elmúlt napokban. A sor pénteken indult, mikor útnak indult összesen 53 darab Starlink internetes műhold a Kennedy Űrközpontból.

Egy nappal később, vagyis szombaton már a kaliforniai Vandenberg Űrbázisból érkezett a hír, miszerint a német hadsereg megrendelését teljesítve egy radarműholdat lőttek fel sikeresen. És így jutunk el a vasárnapi sikerhez.

Hirdetés

Cape Canaveralről ugyanis ma startolt el egy Falcon 9-es rakéta, ami a Globalstar kommunikációs műholdját volt hivatott pályára állítani. Ez egy órával és 50 perccel a kilövés után sikeresen meg is történt. A végeredmény tehát háromból három siker, gyakorlatilag másfél nap, azaz 36 óra alatt. 

A Globalstar műholdját szállító Falcon 9 kilövéséről videót is tudunk mutatni nektek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.