Hirdetés

Nagyon régóta várt funkciót tett végre elérhetővé a Google



|

Igen régóta esedékes volt az Apple AirDropot idéző Nearby Share fájlmegosztási funkció érkezése.

Hirdetés

Több hónapnyi szivárgás és pletyka után a Google végre hivatalosan is bemutatta a Nearby Share funkcióját, amely alapvetően az Android válasza az Apple AirDrop megosztási rendszerre. A kiválasztott Google Pixel és Samsung Galaxy eszközökre már most elérhetővé válik, illetve dolgoznak a további partnerekkel azon, hogy a következő hetek során minél több androidos mobilon legyen használható ez a megosztási funkció. 

Hirdetés

A Nearby Share segítségével gyorsan lehet küldeni és fogadni fájlokat a közeli emberektől, a megoldás keveri a protokollokat. Megmutatja a közeli eszközöket, majd a kiválasztás után figyelmeztetést küld. Ha a másik fél elfogadja a fájlküldési szándékot, akkor a rendszer dönti el, hogy Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC vagy p2p WiFi segítségével küldi el az adatokat. A fájlok tehát offline is megoszthatóak. 

Azt megakadályozandó, hogy ne ugráljon fel boldog-boldogtalan fájlküldési szándéka csak úgy viccelési kedvből, be lehet állítani, hogy rejtve maradjunk vagy csak néhány ember számára látszódjunk. A megosztás anonim is lehet beállítás szerint. A következő hónapokban pedig már a Chromebookok is támogatottak lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.