Hirdetés

Nagyon súlyos kritikát kapott a Face ID



|

Egy biztonsági cég könnyen átverte az Apple rendszerét, amely szerintük nem biztonságos, messze elmarad a Touch ID-tól.

Hirdetés

A Bkav biztonsági cég sikeresen létrehozott egy olyan maszkot, amellyel könnyedén átverte a Face ID-t. Ez az Apple forradalmi biztonsági rendszere, amely 3D-s arcfelismerésre cserélte az ujjlenyomat-olvasót, és ezzel száműzte a Touch ID-t. 

Hirdetés

Az Apple a Face ID-t a készülék feloldásához és az Apple Pay-alapú tranzakciók hitelesítéséhez használja. Állítólag a Face ID sokkal biztonságosabb, mint a Touch ID, és maszkokkal sem lehet átverni. Sokan próbálkoztak már, és eddig igazából csak ikerpárokkal sikerült becsapni a rendszert. 

A Bkav viszont azt állítja, hogy tudja, miként működik a Face ID mögött húzódó mesterséges intelligencia, ezért gyerekjáték becsapnia. A maszk létrehozásakor különböző anyagokat használtak az egyes területekhez. A megalkotása 150 dollárba kerül, és mivel igazából egyszerű, ezért a Bkav attól tart, hogy ezekkel a maszkokkal bármelyik politikai vezető, cégvezető vagy milliárdos titkait gyerekjáték lesz ellopni

A biztonsági cég szerint az Apple túlságosan nagy mértékben támaszkodik az arcfelismerés mögött rejlő mesterséges intelligenciára. Azt is hozzátették, hogy az arcfelismerés nem jó biztonsági eszköz, ha pedig biometrikus hitelesítésről van szó, akkor a legjobb módszer az ujjlenyomat-olvasó használata. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.