Hirdetés

Nagyon szenved a HTC



|

Az Oppo már a saját hazájában is megelőzte a szebb napokat megélt gyártót.

Hirdetés

Amikor legutóbb hallottunk a HTC pénzügyeiről, akkor úgy tűnt, hogy szépen lassan talpra állhat a vállalat, nagyrészt az U11-es idei zászlóshajónak köszönhetően. Azonban a jobb eladási számok önmagukban nem jelentenek garanciát semmire. 

Hirdetés

A Bloomberg legutóbbi jelentése szerint a tajvani gyártó jelenleg is azt mérlegeli, hogyan mentse meg magát: lehet, hogy csak a Vive üzletágat, de lehet, hogy az egész céget eladnák. A témával mi is külön foglalkoztunk. 

A Digitimes legújabb információi alapján a HTC az eddiginél is szorultabb helyzetbe került, ugyanis immáron a hazájában is csak az ötödik legnépszerűbb gyártó. A céget a kínai Oppo előzte meg, amely a OnePlus-t is működteti. 

Tajvanon a harmadik helyen most az ASUS áll, és az Oppo R11 megjelenése sem sokat segített a HTC-nek. A Digitimes forrásai szerint további gond, hogy az U11 eladásai romlanak, júliusban egy hónap alatt 10 százalékkal csökkentek a globális árbevételek. Mivel az egyetlen újdonság a középkategóriás U Life 11 lesz, a trend nem fordul meg mostanában. 

A hírek szerint ráadásul a szintén tajvani ASUS is nagyon komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, a tőzsdei árfolyama pedig hét éves mélypontra zuhant idén tavasszal. Ez arra kényszerítette a céget, hogy 4 hónappal eltoltja a ZenFone 4 szériát, átalakítsa a belső vezetést, és 25 százalékkal csökkentse a várakozásait az eladásokkal kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.