Hirdetés

Nagyon türelmesnek kell lennünk az 5G-vel



|

A nagy cégek igyekeztek átütő erejű bemutatót tartani, azonban az óriási lehetőségekkel bíró 5G-s technológia egyelőre még csalódást keltő teljesítménnyel döcög.

Hirdetés

Az utóbbi napokban Hawaii van a média figyelmének középpontjában. Itt mutatta be az 5G-képes Snapdragon 855 csúcslapkát és az 5G-s modemet a Qualcomm, illetve más óriáscégekkel közösen sokat beszélt az 5G-ről, a jövőbeli hálózatokról, technológiákról. A OnePlus Európába elsőként hoz 5G-s mobilt, a Samsung pedig egy 5G-s demótelefont is gyártott a mostani rendezvényre. Az 5G valóban nagyon sokat ígér, az óriáscégek pedig igyekeztek átütő erejű demót tartani, miután számos régióban sikeresen hajtottak végre 5G-s videohívásokat élesben, igazi kereskedelmi hálózatokon. 

Hirdetés

A The Verge azonban felhívta rá a figyelmet, hogy aki arra számított, hogy eldobja az agyát, annak nagyot kellett csalódnia. A gyártók demóterületeket állítottak fel, ahol 5G-s antennákkal és prototípusokkal igyekeztek bemutatni a szenzációs sebességeket. A valóságban azonban olyan teljesítményeket kaptak, amelyek még egyes 4G-s kapcsolatoknál is gyengébbek. 

Az 5G 1 Gbps-nál is gyorsabb adatátvitelt ígér, akár a 10 Gbps is összejöhet. Az eseményen azonban az eszközök csak 130 - 140 Mbps-ot tudtak összehozni. Természetesen a Qualcomm, az Ericsson, a Samsung és a Verizon mind limitált frekvenciákkal, egyéb nehézségekkel és állandó optimalizációkkal kellett küszködjenek, tehát bőven van még feladatuk, mire sikerül az 5G valódi erejét elérhetővé tenniük. 

A gond viszont az, hogy a kezdeti gyenge eredmények csalódásokat okozhatnak, és pont az 5G legnagyobb erényét, a szenzációs sebességet nem sikerül igazán csillogtatni. Mindez azt jelenti, hogy sokat kell még várnunk, mire az 5G-ben rejlő lehetőségeket a mindennapokban is élvezhetjük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.