Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy ez Donald Trump saját Twittere



|

A GETTR a szólásszabadságot és közösségi média platformok monopóliuma elleni harcot tűzte a zászlajára.

Hirdetés

A januári, Kapitólium elleni támadást követően a Twitter és a Facebook is kitiltotta Donald Trumpot, akinek fontos szerepe volt abban, hogy a választási bukást követően fanatikusok ezrei ostromolták meg az amerikai törvényhozás legfontosabb épületét. A korábbi elnök nemrég saját blogot indított, ezt azonban azóta már le is állította, és a jelek szerint egy sokkal jobb alternatívával állt elő.

Hirdetés

Mindenféle csinnadratta nélkül, szép csendben indult el csütörtökön a GETTR, amit már a Google Play-ről és az Apple App Store-ból is letölthetnek azok, akik egy "elfogulatlan közösségi hálót" keresnek. Maga az alkalmazás nagyon hasonlít a Twitterhez, a felhasználók követhetik egymást, megoszthatnak szöveges posztokat, képeket és videókat, a legnépszerűbb tartalmakat pedig külön is listázza a program. 

Bár elvileg a platform most indult, a jobboldali Newsmax egyes bejegyzései 2015-ös dátummal rendelkeznek, és a Trump kampány kommunikációs igazgatójának, Tim Murtaugh-nak is vannak fent 2019-es bejegyzései. Bár Trump még nem kezdett el posztolni, a platformot koordináló Jason Miller úgy nyilatkozott:

"A korábbi elnök majd eldönti, csatlakozik-e, mindenesetre a platform készen áll a fogadására, ha így dönt."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.