Hirdetés

Nagyon vigyázz, ha ilyen power banket használsz, lakástüzet is okozhat!



|

Visszahívásra került az egyik közismert gyártó power bankje, miután kis híján leégett miatta egy ház.

Hirdetés

Az akkumulátorral szerelt eszközöknek sajnos megvan az a kellemetlen tulajdonságuk, hogy bizonyos gyártási vagy tervezési problémák fennállása esetén spontán lángra kaphatnak, elég csak felidézni a 2016-ban megjelent Samsung Galaxy Note 7 emlékezetes botrányát.

Habár az ilyen esetek szerencsére rendkívül ritkák, a történelem most az egyik népszerű kiegészítőgyártóval, az Ankerrel ismételte meg magát, amely a koreaiakhoz hasonlóan kénytelen visszahívni az egyik lobbanékony termékét.

Hirdetés

A problémás eszköz az A1366-os modellszámú Anker 535 (PowerCore20K) power bank, ami egy túlmelegedést okozó gyártási hiba folytán hajlamos a kigyulladásra. Ezt maga az Anker Innovations közölte a weblapján, részletes útmutatóval szolgálva az érintett termékek azonosításához. A cég azt javasolja, hogy az 535-ös külső akku tulajdonosai azonnal hagyják abba a termék használatát, és gondoskodjanak a telep biztonságos tárolásáról.

Az ügyről beszámoló 9to5Mac szerint a visszahívás közvetlen előzménye, hogy a power bank miatt majdnem leégett egy ház az egyesült államokbeli Marylandben. Az Anker 535-ös egy teletömött bőröndben volt elhelyezve, amikor lángra lobbant, és csak az önkéntes tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhető, hogy nem pusztította el az egész épületet.

A 19 200 mAh-s teljesítményű power bank egyébként már nincs forgalomban, de a maga idejében 110 dollárért árulták, kifejezetten laptopokhoz ajánlva. A visszahívásban érintett tulajdonosok most visszakapják az eszköz árát, amennyiben az erre létrehozott webes felületen jelzik az igényüket a vásárlást igazoló számla, vagy valamilyen egyéb, arra alkalmas dokumentum bemutatásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.