Hirdetés

Nagyot durranhat a Galaxy S8 következő szoftverfrissítése



|

Állítólag szoftveresen kaphatja meg a Galaxy S8 és S8+ a Galaxy Note 8 portréfotós kameramódját.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ készülékekből hiányzik a mostanában trendet jelentő portréfotós kameramód, amelynek a segítségével bokeh effektes képeket tudunk készíteni (mint egy DSLR segítségével). Bár van egy úgynevezett szelektív fókusz funkció, ami végeredményben nagyjából ugyanazt tudja, sokan örülnének a portréfotós módnak.

A Samsung megoldása a Live Focus, ami egyelőre csak a dupla kamerás Galaxy Note 8-on elérhető - a háttér elmosásának mértékét fotózás előtt és után is lehet vele állítani. 

Hirdetés

Bár eddig azt hihettük volna, hogy ennek a hiányzó S8-funkciónak a pótlása lehetetlen a dupla kamera hiánya miatt, a Google a Pixel 2-nél egyetlen szenzorral is megoldotta a feladatot (igazából már a Nexus 6P is tudta ezt szoftveresen). A Google készülékeinél ráadásul az előlapi kamera is támogatja ezt a módot. Mindez kifejezetten a Dual Pixel technológia miatt lehetséges. 

A Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ kamerája szintén Dual Pixel technológiára építkezik. 

Valaki nemrég megkérdezte a Samsungot, hogy a 2017-es csúcsmodellek kapnak-e ilyen funkciót, és érdekes választ is kapott az ügyfélszolgálattól. Állítólag egyelőre nincs konkrét információ minderről, azonban remélik, hogy a következő szoftverfrissítésben már benne lesz a portréfotós kameramód. 

Természetesen ezt a visszajelzést nem szabad hivatalos állásfoglalásnak tekinteni, de azért messze nem szokványos reakcióról van szó. A válasz biztató, a felhasználók reménykedhetnek: a Dual Pixel szenzorok miatt a Galaxy S8-as széria valóban felokosítható egy szoftverfrissítésen keresztül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.